Ćevapi kao provokacija
"Roštilj nemate, ne?"
-Nemamo, ovo je restoran meksičke kuhinje, imamo burrito, takose, na... prekinula me je odsudnost malopređašnjeg gosta, po svemu sudeći, ljubitelja ćevapa, koji je nestao u nepoznatom pravcu.Ne znajući da je uskratio sebe za vožnju ringišpilom kroz predele najvrcavije zemlje na svetu.
Nas, na momenat, demotivisane jer nismo stigli da objasnimo čoveku da život nije uokviren papir za tehničko, već slikarsko platno.
Ne treba se plašiti novog iskustva.
.
Burrito ekipa i ja sa njom, prošli smo kroz razne faze i prešli preko planine komentara koje se odnose na nemanje kečapa,vegete, majoneza i crnog luka, kao ni zapečenog hleba i specijaliteta mlevenog mesa.
Po svemu sudeći, entitet Nišlija je pod okriljem roštilja na ćumur (koji svakako volimo svi), ali isti ti ćevapi nisu sve što jedan grad ima da pruži (ima i pljeskavica, istina, reći će šaljivdžije), ali ima mnogo čega drugog.
.
Ne probati nešto novo a imati priliku za to je isto kao i imati kartu za Maldive ali otići u Kaluđericu jer tamo znate konobara u lokalnom kafiću,koji vam je skroz kul.
.
Osvrnuvši se na Niš, posle godinu i po dana rada, ne bi li pokazali sugrađanima da imamo nešto drugačije i zanimljivije, što će 99% njih zavoleti, bivam srećan jer smo uradili jednu prelepu stvar za sve koji vole burrito - POSTOJIMO NA DVE lokacije 🌋
Sa druge strane nostalgično se sećam ljudi, koji nikada nisu probali burrito dok mi nismo došli, gde smo napravili burrito revoluciju i njihovog osmeha zadovoljstva na licu,kada su probali isti. Nostalgično jer su svi oni, jedno 1/4 Niša naši stalni gosti a ostale 3/4 se i dalje plaše nečeg novog.
Usudite se da probate nešto novo, ne mora to biti skok padobranom i ne morate kupovati kartu za putovanje.
Dovoljno je da nabavite svoju kombinaciju, zagrljenu tortiljom! 🌯
Pisao:Andrija Radičković
Comments
Post a Comment